יום ראשון, 24 בינואר 2016

מאפינס סילאן בריאים

מאפינס סילאן בריאים ללא קמח עם טעם של עוד

מאפינס נהדרים ובריאים ללא קמח. הילדים לא ידעו מה יש בתוכם ויבקשו עוד, ואתם תהיו מרוצים. גם אתם תאהבו- אני מבטיחה. ערכתי מבחני טעימה ואנשים פשוט טרפו ולא התרגשו מזה שהעוגות התפרקו מעט ( מה זה חשוב? בבטן הרי הכל מתפרק, לא?).

המתכון אינו מסובך ויש לזכור להוציא את הביצים מהמקרר כדי שיהיו בטמפ' החדר.  מי שלא רוצה מאפינס, אלא עוגה, יכול לאפות ב 2 תבניות אינגליש קייק.

מה צריך?

1 כוס קמח אורז מלא    1 כוס קמח סויה    2 כפיות אבקת אפייה     2/3 כוס סוכר קוקוס אורגני

2/3 כוס קווקאר דק      1/4 כוס שקדים מולבנים פרוסים     1/2 כוס שמן  קנולה

1/2 כוס סילאן ( רצוי ללא תוספת סוכר)    מיכל יוגורט 200 מ"ל 3%        2 ביצים

** המאפינס שלי עם עוגיות המזל המוזהבות שיצרה האומנית איריס ורשבסקי

מה עושים?

מחממים תנור ל 180 מעלות ומתחילים:  מנפים לקערה את קמח האורז, קמח סויה ואבקת אפייה. מערבבים ומוסיפים את הקווקאר ואת השקדים המולבנים הפרוסים. שמן, סילאן ויוגורט מצטרפים ומעורבבים לכדי עיסה אחידה. כעת מוסיפים את הביצים.

טיפים: 

על מנת שהסילאן יצא בקלות מכוס המדידה ולא יידבק, יש לשים את השמן קודם ( זו חצי כוס וכן גם הסילאן)- הסילאן ייצא בקלות ולא ישאיר אפילו סימן.

את הביצים יש לשבור בכלי נפרד, אחת אחת כדי לראות שהכל בסדר איתן. לערבב ולהוסיף לבלילה.

מתאים לתבניות של קאפקייקס או ל 2 תבניות אינגליש קייק בינוניות.


בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה