יום שני, 18 בינואר 2016

עוגת פרג- קרם וניל נפלאה ללא גלוטן

עוגת פרג עם קרם וניל ללא גלוטן- פשוט נפלאה!

כן, כן העוגה הזו היא ללא גלוטן, אתם ממש לא תשימו לב. לא אתם, לא האורחים, ובכלל- תתנסו במוצרים אחרים.

את העוגה הזו אפיתי לכבוד ט"ו בשבט, אך כמובן שניתן לאפות אותה תמיד. היא מכילה כל טוב: פרג, חמוציות, שקדים מולבנים פרוסים. על העוגה מורחים קרם וניל, אז בכלל החגיגה רבה.

העוגה טעימה מאוד, עסיסית, נימוחה, עשירה וקלה להכנה כידוע אצלי  (:


גובהה של העוגה מרשים והיא תקשט לכם את השולחן.

אז קדימה- לעבודה! ולמטבח כמובן  (:

מה צריך?

לעוגה

1 כוס קמח טף בהיר ( זהו קמח נהדר ללא גלוטן, נימצא בכל סופר)

1 כוס קמח סויה ( כן, יש דבר כזה...)

1 שקיק אבקת אפייה

1 כוס סוכר חום בהיר

1.5 כוסות פרג טחון טרי ( לבקש בסופר או בחנות שיטחנו לכם את הפרג ולשים אותו בפריזר בבית)

100 גרם ( שקיק) אבקת סוכר

1 מיכל 200 גרם יוגורט 3%

200 גרם חלב ( לשים במיכל היוגורט)

1/2 כוס שמן

1/2 כוס חמוציות

1/2 כוס שקדים מולבנים פרוסים

2 ביצים

לקרם הוניל

שקיק של פודינג בטעם וניל

שמנת מתוקה להקצפה

לעיטור העוגה

משמשים או כל פרי יבש שאתם אוהבים


מה עושים?

לקערה מנפים את הקמחים, את אבקת הסוכר ואת אבקת האפייה. מוסיפים את הפרג ואת הסוכר החום ומערבבים. כעת מוסיפים את החומרים הרטובים: יוגורט, חלב, שמן וכן את הביצים. מערבבים לכדי עיסה אחידה ומוסיפים את החמוציות ואת השקדים. מערבבים עד להטמעת החמוציות והשקדים.




תנור מחומם מראש ל 180 מעלות.  תבנית או רינג בקוטר 22 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק.

כ 35-40 דקות בתנור, תלוי בסוג התנור ועוצמתו. קיסם יוצא מעט לח.

לתת לעוגה להצטנן ואז למרוח מעליה את הקרם ולקשט בפירות יבשים.


בתאבון  !!





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה