יום רביעי, 6 בינואר 2016

עוגיות פרג טבעוניות ובריאות

עוגיות פרג טבעוניות ובריאות

אתם כבר מכירים אותי, אז לא אכביר במילים. אני אוהבת לאפות ושיהיה קל ולא מסובך. העוגיות הבאות עוהות להגדרה הזו בדיוק.  הן רכות, נימוחות ועסיסיות. כל ביס מהן הוא חגיגה של טעמים. אני אוהבת מאוד לשחק עם מצרכים במטבח ולהמציא בכל פעם משהו חדש וטעים.

אז מי רוצה לאפות עוגיות קלות להכנה, טבעוניות ו"על הדרך" גם בריאות?



מה צריך?

1 כוס קמח כוסמין מלא

3/4 כוס פרג טחון טרי ( לקנות, לטחון במקום הקנייה ולשים בפריזר)

1/2 כוס סוכר קוקוס אורגני

1/4 כוס שוקולד צ'יפס מריר פרווה

1/4 כוס קוקוס טחון

1/4 כוס סומסום

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס חלב סויה

1 כף מחית תפוחים ללא סוכר

מה עושים?

מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים את הפרג. בעזרת מטרפה מערבבים את הקמח והפרג . יש לשים לב אם יש גושים בפרג- אם יש אז לפוררם. מוסיפים את סוכר הקוקוס, את הקוקוס ואת הסומסום ומערבבים . מוסיפים את החומרים הרטובים ואת השוקולד צ'יפס.  מאחדים את הכל לכדי עיסה אחידה.

תנור

מחומם מראש ל 170 מעלות לכ 20 דקות ( תלוי בסוג התנור ועוצמתו).  יש לשים לב שהעוגיות לא מתקשות לגמרי בתנור. הן יתקשו עוד מעט מחוץ לתנור ולא צריכות להיות קשות לגמרי.



האפייה בתבנית התנור על נייר אפייה או על משטח סיליקון. יש להכין כדורים מהעיסה ולשטח מעט על תבנית האפייה. העוגיות לא מתפשטות ולכן לא צריך לעשות רווחים גדולים ביניהן. יוצאות כ 13 עוגיות, תלוי בגודל.

בתאבון !!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה