יום ראשון, 17 באפריל 2016

כדורי קוקוס ושוקולד ללא אפייה וללא גלוטן

כדורי/ ממתקי קוקוס במילוי שוקולד וגנאש שוקולד מריר נהדרים לפסח ( ובכלל) ללא אפייה 

מחמאות רבות תקבלו על כדורי הקוקוס הנימוחים הללו. אני מציעה לכם להכין מראש כמות כפולה...



פסח בפתח וכולם מחפשים מה להכין למנות הקינוחים, ללא גלוטן כמובן.
פסח וקוקוס הן מילים נירדפות, ואני מאמינה שאין אחד שלא מכיר את עוגיות הקוקוס הכה מסורתיות שנימכרות בכל הסופרים לפני פסח ובמהלכו .
ממתקי הקוקוס שלי יככבו אצלכם במהלך החג וגם אחריו כי לבטח תכינו ללא קשר לפסח- אתם תתמכרו.
קלים קלים להכנה, נהדר להעסיק בהכנתם את הילדודס שיוצאים לחופשת הפסח ונהדרים גם כמתנה למי שמארח אתכם: לקנות צנצנת יפה ולשים בה את כדורי הקוקוס שהכנתם. מתנה מיוחדת וטעימה. אה- והכי חשוב- ללא אפייה!

מה צריך?

2.5 כוסות קוקוס טחון
1 שקיק אבקת סוכר (100 גרם)
חצי כוס שמנת מתוקה להקצפה 38%
3-4 כפות גדושות של שוקולד למריחה
100 גרם שוקולד מריר
2-3 כפות שמנת מתוקה להקצפה 38%
מעט קוקוס לקישוט

מה עושים?

מנפים את אבקת הסוכר לקערה ומוסיפים את הקוקוס. מערבבים ומוסיפים את חצי כוס השמנת המתוקה להקצפה. מאחדים לכדי עיסה. יוצרים בעזרת הידיים כדורים קטנים או בינוניים. אם רוצים למלא בממרח שוקולד- רצוי להכין כדורים בינוניים.
למילוי- פותחים את הכדורים על כף היד ומניחים באמצע חצי כפית ממרח שוקולד. סוגרים בחזרה את כדור הקוקוס ויוצרים עיגול. כך ממשיכים ויוצרים כדורים.
לגנאש השוקולד- ממיסים במיקרו את השוקולד המריר עם 2-3 כפות שמנת מתוקה להקצפה. עושים זאת בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם נוזלי חלק.
מקשטים את כדורי הקוקוס עם מעט גנאש שוקולד מריר על כל אחד מהם ושמים מעט קוקוס.
שמים במקרר, הגנאש מתקשה.

לשמור בקירור

חלבי.  קל. זמן הכנה: 15 דקות.

חג שמח!




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה