יום שלישי, 9 באוגוסט 2016

עוגיות בריאות טבעוניות ללא סוכר- נהדרות!!

עוגיות בריאות טבעוניות ללא תוספת סוכר

אלו עוגיות שלא יהיו לכם ייסורי מצפון כשתאכלו אותן.  נפלאות לאחר יום במקרר וטעמן רק משתבח ככל שחולפים הימים. לשמור בקירור.




בריא? טבעוני? ללא סוכר?  ועוד עוגיה?  כן!  הכל בעוגיה המופלאה והמיוחדת הזו. רבים רוצים לאכול משהו טעים ליד הקפה בלי ייסורי מצפון רבים- והרי לכם מתכון לעוגיות שמתאימות בדיוק לזה.
בעוגיות מרכיבים נהדרים ובריאים והן יהיה עוד יותר טעימות לאחר יום במקרר, לאחר שכל הטעמים והמרקמים יתגבשו להם.
מה שצריך זה קערה אחת, כף לערבוב וכמה דקות של הכנה כדי לקבל את העוגיות הכה טעימות ועסיסיות שמגוון רב של טעמים ניכרים בכל ביס. לא תרגישו שאין סוכר וטעם הבננה יהיה חגיגה בפה.
** מי שלא אוהב ג'ינג'ר, ניתן לוותר על אבקת הג'ינג'ר ( ג'ינג'ר טחון), או לשים פחות מכף. הג'ינג'ר מעניק לעוגיות חריפות מסוימת.

מה צריך?

1 כוס קמח כוסמין מלא

1/4 1 ( אחד ורבע) כוסות שיבולת שועל דקה

1 כף אבקת ג'ינג'ר ( ג'ינג'ר טחון)

1 כף קינמון טחון

1/4 כוס זרעי צ'יה

1 בננה בינונית מעוכה

1/2 1 ( אחד וחצי) כפות שמן זית

1/2 כוס סילאן טבעי ללא סוכר

1/4 כוס טחינה גולמית מסומסום מלא

מה עושים?

מחממים תנור ל 180 מעלות ושמים נייר אפייה על גביי תבנית התנור.
לקערה מנפים את קמח הכוסמין ומוסיפים את התבלינים, את זרעי הצ'יה ואת שיבולת השועל. מערבבים. מועכים את הבננה ומוסיפים אותה לקערה וכן את השמן, את הסילאן ואת הטחינה. מערבבים היטב עד להטמעת כל החומרים ויוצרים מעין בצק לח.

יוצרים כ 14 עוגיות ( תלוי בגודל שמכינים) ע"י הנחה של כף גדושה מהעיסה על גביי תבנית האפייה.

אופים כ 20 דקות ( זכרו שזמן האפייה משתנה מתנור לתנור), ובודקים שהעוגיות משחימות בצדדים ומתקשות.  יש להוציאן מהתנור לפני שהן מתקשות לגמרי כי הן ממשיכות להאפות גם מחוץ לתנור.

לאחר הצינון בחוץ- מכניסים למקרר ללילה. העוגיות משתבחות עם הזמן כי הטעמים מתאחדים.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה