יום שלישי, 26 ביולי 2016

עוגה מתוקה ללא חלב בתוכה!

עוגה מתוקה וטעימה, פרווה ומתאימה כקינוח אחרי כל ארוחה!

'עוגה מתוקה בלי חלב בתוכה', שם קליט שמתחרז  (:  העוגה הזו מכילה טחינה וסילאן וגם קקאו כמובן, שהופכים אותה למיוחדת בטעמה, וגם מכילה הפתעה: שזיפים צהובים! 

תמיד עולה השאלה לאחר ארוחה, בעיקר גדולה וכבדה- "מה יש לקינוח"?  ואז מתחילה הסוגיה של מה מותר ומה לא- כי אכלנו בשרי ויש קינוח חלבי, או שיש קינוח שנוי במחלוקת מבחינת האם באמת פרווה...
העוגה הזו פותרת לכם את הסוגיה!

 עוגה מעולה למי שיש לו רגישות ללקטוז ולכל מי שאוהב מתוק ( כולם, לא?) כמובן  (:

** למה שזיפים צהובים? מכיוון שהם מעט חמצמצים ונותנים השלמה למתיקות.


מה צריך?

2 כוסות קמח רגיל

2 שקיקי אבקת אפייה

1 כוס סוכר לבן

1/4 כוס אבקת קקאו

1 כוס משקה אורז ושקדים

1/2 כוס שמן קנולה

1/4 כוס סילאן טבעי ללא סוכר

1/4 כוס טחינה גולמית (אני השתמשתי בטחינה מסומסום מלא)

1/2 כוס נטיפי שוקולד פרווה

1/2 כוס נטיפי שוקולד לבן פרווה

3 משמשים צהובים חתוכים לקוביות

3 ביצים בטמפ' החדר

לזיגוג העוגה

שקיק אבקת סוכר ( 100 גרם)

1 כף משקה אורז ושקדים

3 כפות סילאן טבעי ללא סוכר

מעט נטיפי שוקולד חלב ולבן (פרווה)

אופן הכנה

מחממים תנור ל 180 מעלות ומכינים תבנית בקוטר 26 ס"מ. חותכים את השזיפים לקוביות.
לקערה מנפים את הקמח, אבקת האפייה ואבקת קקאו. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את משקה האורז והשקדים, את השמן, את הסילאן ואת הטחינה הגולמית. מוסיפים את השזיפים החתוכים ואת נטיפי השוקולדים ומערבבים לכדי עיסה אחידה. בקערית נפרדת שוברים וטורפים את הביצים ומוסיפים אותן לעיסה. מאחדים את הביצים בעיסה- לא מערבבים יתר על המידה כדי שהעוגה לא תצא דחוסה מידי.

מחממים בתנור כ 40 דקות. קיסם יוצא עם פירורים לחים. סוגרים את התנור ומשאירים את העוגה עם חריץ פתוח בדלת התנור כ-5- 10 דקות. מוציאים את העוגה ומצננים היטב ומכינים את הזיגוג.

להכנת הזיגוג: מנפים לקערית את אבקת הסוכר ומוסיפים את משקה האורז והשקדים ואת הסילאן. מערבבים היטב ושופכים על העוגה. מקשטים עם נטיפי השוקולדים.


העגה נפלאה לאחר יום במקרר. ( אם תוכלו להתאפק)



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה