יום שני, 25 באפריל 2016

עוגה כשרה לפסח בטעם מרציפן !

עוגה נפלאה, כשרה לפסח, ללא גלוטן- מרציפנית!

עוגה נהדרת, נימוחה, ללא גלוטן, כשרה לפסח וכמובן מתאימה לכל יום בשנה כי היא כ"כ טעימה!

קלה להכנה, ללא מצרכים קשים להשגה ואמרתי כבר שהיא טעימה?  הרי זה הדבר הכי חשוב בכל עוגה שמכינים...



  שניגש לעבודה?

מה צריך?

1 כוס קמח קוקוס אורגני
1 כוס קמח תירס דק
1/2 כוס קמח שקדים ( אבקת שקדים)
1 שקיק אבקת אפייה
1 כוס סוכר לבן
200 מ"ל ( מיכל) יוגורט 3%
200 מ"ל ( באותו מיכל של היוגורט) שמן קנולה
1 כוס מחית תפוחים ללא סוכר
1 כוס מים קרים
2 ביצים בטמפ' החדר

לזיגוג העוגה
חופן שקדים ללא המלחה
2 כפיות דבש
2 כפיות סוכר

מה עושים?

מערבבים בקערה את 3 סוגי הקמחים בעזרת מטרפה ( על מנת לאוורר את הקמחים) ומוסיפים את אבקת האפייה ואת הסוכר. מוסיפים את המצרכים הרטובים ומערבבים. לא לערבב יתר על המידה. בקערית ניפרדת, שוברים את הביצים, טורפים אותן ומוסיפים לבלילה. מטמיעים את הביצים בבלילה. שוב, לא לערבב יותר מידי שכן העוגה תצא דחוסה.
** לאחר ששמים את בלילת העוגה בתבניות, מפזרים מעל את הסוכר ואת הדבש ומפזרים את השקדים.

תבניות

2 אינגליש קייק

תנור

180 מעלות, כ 35 דקות, תלוי בסוג התנור ועוצמתו.  קיסם יוצא מעט לח.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה