יום ראשון, 10 ביולי 2016

עוגת קקאו ואפרסקים- הילדים יטרפו !

עוגת קקאו ואפרסקים



העוגה הבאה טעימה מאוד, מתוקה ונימוחה וקלה להכנה. הילדים יטרפו אותה וזה הבטחה. ( והם גם יאכלו פרי!)


מצרכים לעוגה
2 כוסות קמח רגיל
שקיק אבקת אפייה
2 כפות אבקת קקאו
3/4 כוס סוכר חום בהיר
100 גרם חמאה (חבילה)
1/4 כוס סילאן
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 38%
3/4 כוס חלב
1 אפרסק חתוך לקוביות קטנות
2 ביצים בטמפ' החדר
מצרכים לזיגוג
1 שקיק אבקת סוכר
כף שוקו ממותק
1 כף חלב
1 אפרסק חתוך לקישוט


אופן הכנה
ממיסים את החמאה במיקרו בפולסים קצרים עד להמסה. מערבבים מידי פעם על מנת להמיס את הכל. שמים בצד על מנת שיתקרר. בינתיים חותכים את האפרסק לקוביות קטנות.
מחממים תנור ל 180 מעלות.
מנפים את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הקקאו לקערה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. בקערה ניפרדת שמים את המרכיבים הרטובים: חמאה מומסת, סילאן, שמנת מתוקה להקצפה, חלב וביצים.
מאחדים בין הקערות: מוסיפים בהדרגה את תערובת המרכיבים הרטובים לקערה עם הקמח ומערבבים עד לאיחוד הכל. לא לערבב יתר על המידה. מוסיפים את האפרסק ומטמיעים אותו בבלילה.
2 תבניות אינגליש קייק.  ניתן לשים מעט סילאן על העוגות לפני הכניסה לתנור.
העוגות מוכנות כאשר קיסם יוצא עם מעט פירורים לחים. כ 40 דקות תלוי בסוג התנור ועוצמתו.
מצננים ומכינים את הזיגוג ע"י עירבוב של אבקת סוכר עם קקאו ועם חלב ויוצקים מעל העוגות. חותכים אפרסק לקישוט.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה