יום שני, 18 בינואר 2016

עוגה טבעונית נהדרת : פרג ושוקולד מריר

עוגה טבעונית נהדרת ומתוקה: פרג ושוקולד מריר




ט"ו בשבט מגיע ועימו כל הפירות היבשים, השקדים, האגוזים וכל מה שטעים וצבעוני.
אני "מיישרת" את העוגה הזו בכל פעם שהיא מציצה אליי מהמקרר. היא טעימה מאוד ומחביאה בתוכה הפתעה מתוקה. סקרנים?  נעבור למתכון!
העוגה קלה להכנה, אולם צריך להכין מראש את הצימוקים.

העוגה נהדרת לא רק לט"ו בשבט כמובן, ואני מבטיחה לכם שתתמכרו אליה. הכיף שהיא טבעונית זה שניתן לאכול אותה גם לאחר ארוחה בשרית ( למי ששומר).


מה צריך?

לצימוקים
כוס של צימוקים כהים ובהירים ( לערבב בין 2 הסוגים)
כף של חלב סויה

לעוגה
2 כוסות קמח רגיל
1 כוס פרג טחון טרי ( להקפיד שיטחנו לכם במקום ולשים בפריזר בבית)
1 שקיק אבקת אפייה
2 כפות קקאו
2/3 כוס סוכר לבן
1/3 כוס אגוזים
1 כוס מחית תפוחים ללא סוכר
3/4 כוס חלב סויה
1/3 כוס שמן קנולה
1 כף סילאן

לגנאש השוקולד המריר
300 גרם שוקולד מריר פרווה
3 כפות קצפת צימחית
4 כפות חלב סויה

מה עושים?

ראשית כל משרים את הצימוקים במים רותחים ( מספיק לכיסוי הצימוקים) ומוסיפים את כף חלב הסויה. משרים כרבע שעה ומסננים. משאירים בצד עד להכנת בלילת העוגה.
לקערה מנפים קמח, קקאו ואבקת אפייה. מוסיפים את הפרג ואת הסוכר ומערבבים קלות. כעת מוסיפים את שאר החומרים: מחית תפוחים, חלב סויה, שמן, סילאן. מערבבים ומאחדים לכדי עיסה אחידה. לבסוף מוסיפים את הצימוקים ואת האגוזים ומטמיעים אותם בבלילה. לא לערבב יתר על המידה.
.**  תנור מחומם מראש לחום ש 180 מעלות. תבנית עגולה 22 ס"מ. זמן בתנור כ 35 דקות, תלוי בסוג התנור ועוצמתו. קיסם יוצא מעט לח.
לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור, יש לצננה בטמפ' החדר ולהכין את הגנאש: לשים את השוקולד בכלי ( לשבור את קוביות השוקולד) ולהוסיף את הקצפת הצימחית ואת החלב סויה. לשים במיקרו ובפולסים קצרים יש להמיס את השוקולד עד להמסה ולקבלת שוקולד נוזלי.
לשפוך את גנאש שהתקרר מעט על העוגה ( לא כשהוא רותח) ולצפות את העוגה.
ניתן לקשט בקוקוס או בשקדים מולבנים פרוסים.
** הצימוקים מעניקים לעוגה עסיסיות וכיף לאכול אותם כשהם בתוך העוגה.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה