יום ראשון, 7 בפברואר 2016

עוגת טחינה וקוקוס - מושלמת!

עוגת טחינה וקוקוס מושלמת!

לא יודעת מה לאמר לכם- אני, את העוגה הזו מאוד אוהבת. ולא, לא רק בזכות זה שהיא נהדרת וטעימה מאוד, אלא גם בזכות העובדה שאנשים שאיני מכירה והיו קבוצת המיקוד שלי לטעמה של העוגה הזו ולעוד כמה עוגות -  אהבו אותה מאוד. בשבילי זה המבחן האמיתי- שאנשים שאיני מכירה טועמים ואוהבים.


אל תיבהלו מכמות המרכיבים, לא צריך לנסוע להרים על מנת לרכוש אותם.... 

מה צריך?

2 כוסות קמח רגיל   2 כפיות אבקת אפייה    3/4 כוס סוכר לבן    1/2 כוס קוקוס טחון  

1 כפית קינמון טחון   1 כפית קפה טחון דק   1/3 כוס נטיפי שוקולד מריר

1/2 כוס שומשום   1/2 כוס שמן קנולה    1/2 כוס סילאן ללא סוכר    1/2 1 כוסות חלב  (אחד וחצי)

1/2 כוס טחינה גולמית משומשום מלא ( אפשר גם טחינה גולמית רגילה למי שאין מלא)

2 ביצים בטמפ' החדר

מה עושים?

מנפים קמח לקערה ומוסיפים אבקת אפייה, סוכר, קוקוס, שומשום, קינמון וקפה. מערבבים.  כעת מוסיפים את החומרים הרטובים: חלב, שמן, סילאן וטחינה.  טיפ: שימו שמן במידת חצי הכוס ואח"כ השתמשו באותה הכוס כדי לשים את הסילאן ואת הטחינה על מנת שיחליקו בקלות ולא ידבקו לכוס.  הוסיפו את נטיפי השוקולד המריר. ערבבו כעת לכדי עיסה אחידה, אך לא יתר על המידה.  את הביצים שברו בקערית נפרדת, ערבבו והוסיפו לבלילת העוגה.

תנור

מחומם מראש ל 180 מעלות.  תבנית עגולה או 2 אינגלשי קייק.

זמן אפייה

35-40 דקות, תלוי בסוג התנור ועוצמתו. יש לבדוק לאחר כ 25 דקות .( לא לפתוח את התנור ב 10-15 דקות הראשונות).  קיסם יוצא מעט לח.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה