יום שני, 22 בפברואר 2016

עוגת דבש ובננות

עוגת דבש ובננות- עוגה שטעמה הולך לפניה


לא, עוגות דבש הן לא רק לכבוד ראש השנה. אני אוהבת לאפות עוגות דבש, עם הזמן התאהבתי בהן ואני נהנית להמציא מתכונים עם דבש. כן, גם עם סילאן. הדבש מעניק טעם מיוחד לעוגות והן הפכו אצלי להצלחה גדולה.

העוגה הזו, טעמה רק משתבח עם הימים שעוברים מיום האפייה. מומלץ לקרר את העוגה במקרר לאחר האפייה ולאכול ממנה ביום למחרת. ביום השני לאפייה נספגים כל הטעמים והיא נעשית לחה ועסיסית והטעם- נפלא!

 העוגה קלה להכנה, אין בה רכיבים רבים ואתם תנצלו את הבננות שיש לכם בבית. הא- וגם לא תלכלכו כלים רבים.  איך?  אתם כבר תראו.

למי שנראה לו שהעוגה תהא מתוקה עבורו, ניתן להפחית בכמות הסוכר

מה צריך?

2 כוסות קמח רגיל      2 כפיות אבקת אפייה    1 כוס סוכר לבן      מיכל יוגורט 3% 200 גרם

200 גרם שמן    200 גרם דבש      3 בננות בשלות    1 ביצה בטמפ' החדר

מה עושים?

מועכים 2 בננות בצלחת ומניחים בצד. לקערה ניפרדת מנפים קמח ואבקת אפייה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים.  מוסיפים את היוגורט, ובאותו המיכל שמים שמן ומוסיפים לקערה, אותו הדבר עושים עם הדבש. מוסיפים את הבננות המעוכות ומערבבים.  לבסוף מוסיפים את הביצה.

מערבבים לכדי עיסה אחידה. שימו לב לא לערבב יתר על המידה כדי שהעוגה לא תצא דחוסה מידי.



תנור

מחומם מראש ל 180 מעלות.  מתאים ל תבנית עגולה קוטר 24 או 2-3 תבניות אינגליש קייק (תלוי בגודלן).

לפני שמכניסים לתנור- שמים מעט דבש על הבלילה וכן עיגולי בננה שפורסים.

העוגה צריכה לצאת מעט לחה, היא לא יוצאת גבוהה מאוד וזה בסדר.  כ 40-45 דקות בתנור- תלוי בסוג התנור ועוצמתו.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה