יום ראשון, 20 בספטמבר 2015

עוגת דבש מתוקה ומיוחדת

עוגת דבש מתוקה ומיוחדת- קלה להכנה ועם זיגוג נפלא !!

עוגת דבש, זה נכון, אך לא רק לראש השנה או לכבוד חגי תשרי. דבש הוא מרכיב נהדר בעוגות, מעניק טעם מיוחד ושומר על עסיסיותה של העוגה.

את העוגה הזו לא חייבים להכין עם זיגוג. להיפך- היא נהדרת כעוגת דבש ליד כוס הקפה או התה. הזיגוג מוסיף לה מתיקות וטעם נהדר. תמדדו זמנים- 10 דקות, הכל, כולל שטיפת כלים- והעוגה בתנור.

.  באם אתם אופים את העוגה ולאחר יום או מספר ימים ( אם תישאר...), מתחשק לכם לשדרג אותה- הכינו את הזיגוג.


**  כך העוגה עם הזיגוג- לרושם ניתן לאפות בתבנית עגולה, אך גפ תבנית אינגליש קייק טובה.


** העוגה ללא זיגוג

מה צריך?

 ** 1 כוס קמח רגיל ** 3/4 כוס קמח כוסמין ** 1/2 כוס קמח שקדים ** 2.5 כפיות אבקת אפייה ** כף של אבקת קפה ** 1 כוס ו 2 כפות  חלב ** 1/3 כוס שמן ** 3/4 כוס דבש ** 1/8 כפית כורכום ( לא חייבים) ** 1/8 כפית אגוז מוסקט  ** חופן של קשיו לא מומלח ופקאנים לא מסוכרים ** 2 ביצים

מה עושים?

מקציפים את הביצים עם הדבש עד לקבלת קצף בהיר ותפוח. בקערה ניפרדת מערבבים את הקמחים עם אבקת האפייה ושאר החומרים היבשים. מוסיפים את הקשיו ואת הפקאנים ואת החומרים הרטובים ומערבבים עד להטמעה.  מוסיפים את תערובת הביצים והדבש. מערבבים בתנועות קיפול- לא לערבב יתר על המידה כדי שהעוגה לא תצא דחוסה.

תנור ותבניות

180 מעלות, כ 40 דקות. קיסם יוצא עם פירורים לחים עליו. 2 תבניות אינגליש קייק או עגולות.

לזיגוג

** 25 גרם חמאה ** 4 כפות שמנת מתוקה להקצפה ** 4 כפות דבש ** 4 כפות סוכר חום דביק ** חופן של שקדים לא מומלחים חתוכים

לקסלת הזיגוג יש להרתיח את כל החומרים בסיר ולערבב. יש להיזהר שלא יישרף. הזיגוג מוכן כאשר העיסה מסמיכה ומתקבל צבע ענברי.

באם עושים את הזיגוג, יש לחכות שהעוגה תתקרר וכן גם הזיגוג. הזיגוג צריך להתקרר מעט, אך לא לחלוטין. שופכים את הזיגוג על העוגה ומצננים לחלוטין.





 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה