יום חמישי, 10 בספטמבר 2015

עוגת דבש ופרג- קלה קלה והכי טעימה!!

עוגת דבש ופרג- קלה קלה והכי טעימה!!

קבלו במחיאות כפיים סוערות את ה- עוגה שלכם לראש השנה ( ובכלל...). עוגה קלה מאוד להכנה וטעימה טעימה !!  אפשר להכין אותה בגרסת הפרווה.  קחו זמן- 10 דקות ויש לכם עוגה מנצחת!!  


 אז מה צריך?

**  2 כוסות קמח ** 2 כפיות אבקת אפייה ** 1 כוס פרג ** 1 כוס חלב ( מי שרוצה גרסת פרווה- שישתמש בחלב סויה) ** חצי כוס שמן ** חצי כוס מים ** חצי כוס דבש ** 2 ביצים גדולות בטמפ' החדר

מה עושים?

מפרידים חלבונים מחלמונים ( חלבון- החלק הלבן, חלמון- החלק הצהוב) . להקציף את החלבונים עם החצי כוס דבש.  לנפות לקערה את הקמח, להוסיף את אבקת האפייה ואת הפרג. לערבב קלות. להוסיף את החלבונים שהקצפנו ביחד עם החלב, שמן ומים. לערבב עד להטמעת כל החומרים ולהוסיף את החלמונים. לא לערבב יתר על המידה- שהעוגה לא תצא דחוסה.

תנור ותבניות

תנור מחומם מראש ל 170 מעלות. תבנית עגולה גדולה ( 24-26) או 2-3 אינגליש קייק.  כ 40 דקות, תלוי בתנור, יש לבדוק מידי פעם. קיסם יוצא לח עם פירורים עליו.


אשמח שתספרו לי איך יצא  (:

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה