יום שלישי, 8 בספטמבר 2015

עוגת דבש ואפרסקים- עוגה מופלאה

עוגת דבש ואפרסקים- עוגה מופלאה

העוגה הזו מתוקה, נימוחה ומתאימה לקיץ ולחגי תשרי. היא לא תכביד עליכם אחרי הארוחה ונהדרת להגשה לצד קצפת, קרם וניל או גלידה. כשתאכלו את העוגה תרגישו כאילו אכלתם ענן... ממש ככה.  העוגה נישמרת כמה ימים והכי טוב לשים אותה במקרר.



אז בלי דיבורים רבים ( כי אתם וודאי כבר רעבים...), נעבור למתכון


מה צריך?

** 2 כוסות קמח רגיל  ** 2 כפיות אבקת אפיה ** 2 שקיות סוכר וניל   ** 3 אפרסקים חתוכים ןחתיכות קטנות ** 1 מיכל יוגורט 200 גרם 3%  ** 1 מידת שמן במיכל היוגורט ** 100 גרם דבש-  (חצי מיכל יוגורט)  ** 1/4 כוס חלב ** 2 ביצים

מה עושים?

חותכים את האפרסקים לחתיכות קטנות,  ושופכים מעל את סוכר הוניל. מניחים בצד.  לקערה מנפים את הקמח הרגיל ומוסיפים לו את אבקת האפייה. מערבבים קלות.  להקציף ביצים ביחד עם היוגורט, הדבש והשמן. לערבב ביחד עם הקמח, ולהוסיף רבע כוס חלב. לבסוף מוסיפים את חתיכות האפרסקים.

תנור

175 מעלות, כ 35-40 דקות, תלוי בסוג התנור . קיסם יוצא מעט לח. מתאים ל 2-3 תבניות אינגליש קייק.


טיפים:  **  ביצים בטמפ' החדר ** תנור מחומם מראש 



מקווה שצלחתם את אפיית העוגה ושאהבתם. מוזמנים לכתוב לי ולצלם את העוגות הנפלאות  (:



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה