יום שני, 11 במאי 2015

עוגה נהדרת לשבועות ובכלל- עוגת תות- וניל חלבית נהדרת (:

עוגה נהדרת ונימוחה בטעם תות וניל- כולם אוהבים !

עוגה שלא תפסיקו ליישר.... נהדרת לאירוח ואם אתם מוזמנים לארוחה ותביאו אותה- יזמינו אתכם בכל שנה!  ניתן אגב, להכין כקאפקייקס אישיים. הסוכר החום שמפוזר מעל, הופך לקרמל נוקשה ומעשיר את הטעם. מרשמלו התות מעניק לעוגה טעם של תות שדה. בקיצור- חגיגה שלמה בפה.
קל להכנה, גם למאותגרים במטבח. מי שמכיר אותי ואת הבלוג שלי ( ליטל א-ב של עוגה בחושה), יודע שאצלי לא עובדים קשה ואין מצרכים נדירים.אה- והעוגה בחושה!! כן,כן- ללא הקצפות והקרמות. בכל בקערה אחת ו...לתנור!


מה צריך?
** 2 כוסות קמח ** חצי שקיק אבקת אפייה ** כוס סוכר  ** כף סוכר חום ** חצי כוס שמן ** 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32 % ** שליש כוס חלב מרוכז ממותק ** חצי כוס חלב ** חצי שקית ( שקית= 180 גרם) של מרשמלו בטעם וניל-תות  ** 1 ביצה בטמפ' החדר ** מעט סוכר חום לפיזור על הבלילה

מה עושים?
חותכים את המרשמלו לחתיכות קטנות. שוברים את הביצה בקערית קטנה או בכוס חד פעמית ומערבבים קלות, משאירים בצד. מפעילים תנור ל 180 מעלות.
מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים את אבקת האפייה. מערבבים. מוסיפים את הסוכר. החומרים הרטובים ניכנסים אח"כ. לערבב ולהטמיע את הכל, אך לא לערבב יותר מידי. להוסיף את הביצה ולבסוף את חתיכות המרשמלו שאותם יש לערבב לתוך הבלילה.
באם אתן מחליטים לעשות עוגות- הבלילה מתאימה ל 2 תבניות אינגליש קייק. ניתן לעשות גם עוגות קאפקייקס אישייות. אגב- העוגה יוצאת מעט דביקה, לא להיבהל- זהו מרקמה.
לפני הכניסה לתנור, מפזרים על הבלילה מעט סוכר חום או סוכר קנים מעל.
מבחן המוכנות- קיסם או שיפוד דק יוצאים יבשים. לבדוק לאחר חצי שעה בתנור- כל אחד ועוצמת וסוג התנור שיש לו.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה