יום ראשון, 20 בדצמבר 2015

עוגת מחית תפוחים וקינמון- נפלאה !!

עוגת מחית תפוחים וקינמון


כל מילה שאכתוב על העוגה הזו תהא מיותרת, מכיוון שהיא פשוט נהדרת  (:  הא- והיא קלה מאוד להכנה.  ריח הקינמון שמתפשט ברחבי הבית בעת שהעוגה תאפה, לא ישאיר אף אחד אדיש.

אז...שנתחיל?

מה צריך?

2 כוסות קמח רגיל    2 כפיות אבקת אפייה    3/4 כוס סוכר לבן   כף של סוכר חום דביק    כף שטוחה של קינמון טחון    כוס רסק תפוחים לא ממותק     3/4 כוס שמנת מתוקה להקצפה    1/2 כוס שמן            2 ביצים בטמפ' החדר

מה עושים?

מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים את אבקת האפייה , את הסוכר הלבן והחום וכן את הקינמון. מערבבים. כעת מוסיפים את החומרים הרטובים ולבסוף את הביצים. מערבבים ( אך ל יותר מידי) לכדי עיסה אחידה. רצוי לערבב עם מטרפה מברזל- כך העיסה אוורירית יותר.

תנור

מחומם מראש ל 180 מעלות.  2 תבניות אינגליש קייק. כ 35 דקות בתנור ( כל אחד ותנורו ועוצמת התנור- זה משתנה מתנור לתנור).  העוגות מוכנות כאשר קיסם יוצא מעט לח. 


העוגות לחות ועסיסיות. נהדר להגיש תצד קצפת, גלידת וניל. ניתן להכין זיגוג וניל ( אבקת סוכר מהולה במעט חלב בטעם וניל) ולמרוח מעל העוגה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה