עוגת מחית תפוחים וקינמון- נפלאה !!
עוגת מחית תפוחים וקינמון
כל מילה שאכתוב על העוגה הזו תהא מיותרת, מכיוון שהיא פשוט נהדרת (: הא- והיא קלה מאוד להכנה. ריח הקינמון שמתפשט ברחבי הבית בעת שהעוגה תאפה, לא ישאיר אף אחד אדיש.
אז...שנתחיל?
מה צריך?
2 כוסות קמח רגיל 2 כפיות אבקת אפייה 3/4 כוס סוכר לבן כף של סוכר חום דביק כף שטוחה של קינמון טחון כוס רסק תפוחים לא ממותק 3/4 כוס שמנת מתוקה להקצפה 1/2 כוס שמן 2 ביצים בטמפ' החדר
מה עושים?
מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים את אבקת האפייה , את הסוכר הלבן והחום וכן את הקינמון. מערבבים. כעת מוסיפים את החומרים הרטובים ולבסוף את הביצים. מערבבים ( אך ל יותר מידי) לכדי עיסה אחידה. רצוי לערבב עם מטרפה מברזל- כך העיסה אוורירית יותר.
תנור
מחומם מראש ל 180 מעלות. 2 תבניות אינגליש קייק. כ 35 דקות בתנור ( כל אחד ותנורו ועוצמת התנור- זה משתנה מתנור לתנור). העוגות מוכנות כאשר קיסם יוצא מעט לח.
העוגות לחות ועסיסיות. נהדר להגיש תצד קצפת, גלידת וניל. ניתן להכין זיגוג וניל ( אבקת סוכר מהולה במעט חלב בטעם וניל) ולמרוח מעל העוגה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה