יום ראשון, 26 ביולי 2015

עוגת ריבת שזיפים וקינמון (:

עוגת ריבת שזיפים וקינמון

קבלו בבקשה עוגה נהדרת, נימוחה עם פרי הקיץ הנהדר- השזיף.  ניתן לאפות כקאפקייק אישיים וכל אחד יהנה באופן אישי. לעוגה הזו יש מרכיב מרכזי והוא ריבת שזיפים, אותה יש להכין מבעוד מועד.


להכנת הריבה:

** 450 גרם שזיפים אדומים ( אפשר גם את השזיפים הקטנים המתוקים ) **כוס סוכר ** כוס מים ** 1/4 כפית קינמון

חותכים את השזיפים ושמים את הכל בסיר על להבה גבוהה- מביאים לכדי רתיחה. כאשר המים רותחים, יש להנמיך את הלהבה עד להריבה מסמיכה. יש להקפיד לערבב כל כמה דקות. הריבה מוכנה כאשר שמים מעט ממנה על צלחת קרה או על כף עץ, מצננים מעט ומעבירים אצבע. אם נשאר "שביל" והריבה לא חוזרת למקום- היא מוכנה.

מצננים לחלוטין את הריבה בקערת זכוכית.

המצרכים לעוגה:

** 2 כוסות קמח רגיל ** 2 כפיות אבקת אפייה ** 1/8 כפית קינמון ** 100 גרם אבקת סוכר חום ( שקיק) ** כוס + כף ריבת שזיפים ** 200 מ"ל (גביע) שמנת 15% ** 200 מ"ל ( באותו גביע השמנת) שמן ** 200 מ"ל ( בגביע השמנת) חלב ** 1/4 כוס סירופ מייפל.

אופן הכנה:

מערבבים את החומרים היבשים, לא לשכוח לנפות את הקמח, ומוסיפים את שאר החומרים. לערבב עד לכדי הטמעת כל החומרים.

,תנור מחומם מראש ל 175 מעלות. כ 40 דקות, יש לבדוק מידי פעם. קיסם יוצא מעט לח.  מתאים ל 2 תבניות אינגלשי קייק, אך מומלץ בתבניות אישיות.

אשמח לשמוע מכם איך יצא  (:

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה