יום רביעי, 8 ביוני 2016

עוגת גבינה וריבת חלב- את חג שבועות הזה לא תשכחו!

עוגת גבינה וריבת חלב עם טעם מיוחד של סומסום




אתחיל בוידוי אישי: אני מתה על שבועות וזה ה- חג שלי וכל מי שבסביבתי יודע. חודש לפני החג אני כבר אחוזת תזזית: מתכננת מה להכין, הולכת לסופר ובודקת את המדפים כדי לראות אילו מוצרים חדשים הגיעו, טועמת ומתרשמת. וידוי נוסף הוא שאני אוהבת בצקים. מאוד. כל מאפה ועוגה וכל מה שיש בו את השורש: ב.צ.ק.  ולמה הוידויים?  מכיוון שעכשיו שבועות ואפיתי עוגת גבינה נהדרת, ותחתיתה ושוליה הם מבצק שמרים שתפח בתנור ותפס נפח. אני אוהבת שאחרי שמסיימים לאכול עוגה, אפשר לאכול עם היד ( עזבו את הנימוסים) את שאריות העוגה. הכנתי בצק שמרים עם סומסום שהוא נהדר בפני עצמו ומעניק משהו מיוחד לעוגה. מי שלא ירצה עוגה עם תחתית ושוליים מלאים, יוותר על השמרים. 

לתחתית (בסיס העוגה) ולשוליים: ( תבנית קפיצית עגולה או מרובעת 24/26 ס"מ)

4.5 כוסות קמח לבן + מעט קמח לקימוח
1/2 כוס סומסום
1 כוס סוכר לבן
2 כפות שמרים ( מי שלא רוצה שוליים עבים, שישים כף אחת של שמרים או יוותר)
1 כוס שמן קנולה
1 כוס חלב
1 ביצה בטמפ' החדר



לעוגה

400 גרם של גבינת שמנת 30% ( אני השתמשתי בשני גביעים של גבינת שמנת 'גד' כל גביע 200 גרם)-  הגבינות בטמפ' החדר

1 מיכל 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 38%

80 גרם ( שקיק) אינסטנט פודינג וניל

100 גרם (שקיק) אבקת סוכר

1 כוס של ריבת חלב + עוד 1/4 כוס לעיטור העוגה

הכנה

מחממים תנור ל 175 מעלות.
מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים את הסומסום, את הסוכר ואת השמרים. שוב, ניתן להפחית בכמות השמרים או לוותר.
מערבבים ומוסיפם את השמן ואת החלב ולבסוף את הביצה.


לשים ויוצרים כדור בצק. אם רטוב מידי- מוסיפים מעט קמח. לא מתפיחים את הבצק. זה בסדר שהבצק מתפרק מעט. בתבנית קפיצית שמים מהבצק בתחתית ובשוליים. לא לשים הרבה בצק. מהדקים עם היד ומחוררים את הבצק בעזרת מזלג. זה חשוב- לא לוותר על השלב הזה. אם נישאר בצק, ניתן להכין ממנו עוגיות.  

אופים עד שהכל משחים כ 25 דקות, תלוי בסוג התנור ועוצמתו. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. 

בינתיים מכינים את תערובת הגבינה:


בקערה מערבבים את הגבינה על מנת "לפתוח" אותה. מוודאים שאין גושים. בקערה ניפרדת מקציפים שמנת להקצפה עם אינסטנט פודינג וניל ועם אבקת סוכר עד לקבלת מרקם לבן וחלק. מוסיפים בהדרגה את הגבינה ומקציפים עד לאיחוד. כעת מוסיפים את הריבת חלב ומקפלים ( תנועות קיפול) לתערובת הגבינה.

יוצקים את תערובת הגבינה אל התבנית עם העוגה שנאפתה והצטננה. מעטרים מלמעלה עם פסים של ריבת חלב. מחלצים את העוגה מהתבנית  ומכניסים למקרר למשך לילה להתייצבות המלית.










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה