יום שני, 9 במאי 2016

קאפקייקס קוקוס וריבת שסק ביתית!

קאפקייקס קוקוס וריבת שסק ביתית! 

טעים טעים, מיוחד ונהדר לקחת לפיקניק משפחתי, להתפנק עם כוס קפה ובכלל- אף פעם לא צריך תירוץ כדי לאכול עוגה!

הכנתי את הקאפקייקס לכבוד יום העצמאות כדי שיהיה מה לאכול כקינוח בפיקניק- אבל מתאים כמובן לכל התקופה ה יש את השסק הטעים, או באם מכינים את הריבה ושומרים אותו בצנצנת מעוקרת.



 אני דאגתי לכם לקינוח טעים ומיוחד, פרווה כמובן, שתוכלו לאכול אחרי האוכל. 

עוגה אישית, לא מתוקה במיוחד וגם לא "כבדה" ומכילה בתוכה את פרי העונה- השסק הטעים.  השילוב של הקוקוס והשסק- נהדר.
לצורך הכנת הקאפקייקס יש להכין ריבת שסק. הכנת הריבה קלה.

מצרכים לריבה

400 גרם שסק
3/4 כוס סוכר לבן

לקאפקייקס

3/4 כוס קמח לבן
1 כוס קמח קוקוס אורגני
1 שקיק אבקת אפייה
1/3 כוס סוכר לבן
1/3 כוס שמן קנולה
1 כוס חלב סויה
3/4 כוס ריבת שסק
1/4 כוס מים
2 ביצים בטמפ' החדר

אופן הכנה

להכנת הריבה:

לחתוך את השסק לרבעים ולהוציא את הגלעינים. להשאיר 2-3 גלעינים בצד. חלק מהקליפות מסירים, אך לא את הכל. בסיר שמים את השסק, את הסוכר ואת ה 2-3 גלעינים. מתחילים עם אש בינונית וכשמתחיל לרתוח, מנמיכים את האש ללהבה הכי נמוכה, ממשיכים בבישול איטי ומערבבים מידי פעם. השסק הפריש נוזלים ועם הבישול, הנוזלים מצטמצמים. זה לוקח כשעה וחצי- שעתיים. כאשר הפרי מסמיך ויש מעט נוזל סמיך, יש לכבות את האש ולצנן את הריבה. להוציא את הגלעינים ולזרוק אותם. באם לא משתמשים בריבה להכנת הקאפקייקס באותו היום- יש לשמור בצנצנת מעוקרת. אם משתמשים באותו היום- יש לצנן.

להכנת הקאפקייקס

מנפים קמח לבן ואבקת אפייה לקערה ומוסיפים את קמח הקוקוס ואת הסוכר. מערבבים ומוסיפים את החומרים הרטובים: שמן, חלב סויה, ריבה ומים. מאחדים לכדי עיסה אחידה. לא לערבב יתר על המידה. לקערית נפרדת שוברים וטורפים את הביתים ומוסיפים לתערובת העוגה, מטמיעים לתערובת. שוב, לא לערבב יותר מידי.

על גביי תבנית אפייה מסדרים 11 תבניות אישיות וממלאים אותן בעיסת העוגה.

תנור

מחומם מראש ל 180 מעלות.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה