יום שישי, 10 ביוני 2016

עוגת גבינה אפויה עם תחתית שוקולדית!

עוגת גבינה אפויה עם תחתית שוקולדית!

חג שבועות זה ה- חג שבו אני משתוללת מבחינה יצירתית: אני אוהבת מאוד מוצרי חלב, אוהבת את הקיץ ואת האווירה של הימים שקודמים לחג, את המדפים שעמוסים במוצרים חדשים, את הצבע הלבן, הטהור. חגיגה עבורי.

העוגה הזו יכולה להיקרא גם פאי מכיון שהיא נמוכה, אבל לא משנה איך תקראו לה, הטעם הוא זה שקובע והוא מנצח.

עוגה רכה ונימוחה עם מרקם קטיפתי, לא מסובכת להכנה והטעמים של השוקולד והגבינה הם שילוב מנצח.



מה צריך?

תבנית קפיצית קוטר 26 ס"מ

לבסיס העוגה:

2 כוסות קמח לבן

1 שקיק אבקת סוכר ( 100 גרם)

1 כף אבקת קקאו

1/2 כוס שמן קנולה

1/2 כוס חלב

למלית:

400 גרם גבינת שמנת 12% בטמפ' החדר (אני השתמשתי בגבינת גד)

250 מ"ל שמנת להקצפה 38% (מיכל)

4 שקיקים של סוכר וניל

2 כפות קורנפלור

כוס סוכר לבן

2 ביצים בטמפ' החדר

לעיטור

כדורי שוקולד- מריר, חלבי ולבן ממולאים באגוזים

** לשים לב שלא להקציף יתר על המידה את השמנת להקצפה

מה עושים?

מחממים תנור ל 175 מעלות. מנפים קמח , אבקת סוכר ואבקת קקאו לקערה. מוסיפים שמן וחלב. מערבבים לכדי עיסה אחידה ומשטחים בבסיס התבנית בעזרת האצבעות או עם כוס.

אופים אפייה חלקית כ 5-10 עד שהבצק מתקשה מעט, זהירות מאפיית יתר- הבצק עוד ייאפה בהמשך עם מלית הגבינה.

כאשר התחתית/ בסיס נאפה עושים את מלית הגבינה: מאווררים את הגבינה ע"י ערבובה. מוסיפים לה את סוכר הוניל. 

בקערה ניפרדת מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר הלבן, הקורנפלור והביצים עד לאיחודם של כל החומרים. מוסיפים את הגבינה וממשיכים לערבל מעט עם המקצף. אני משתמשת במקצף/ מערבל ידני.

מצננים לחלוטין את בסיס העוגה שנאפה חלקית ומחממים שוב את התנור ל 175 מעלות. מניחים קערה עם מים רותחים בתחתית התנור ליצירת אדים.  כאשר הבסיס הצטנן- יוצקים לתבנית את מלית הגבינה.  יש לשים את התבנית ברבע האחרון של התנור, לא באמצע.

אופים כשעה, עד שהשוליים מתקשים, העוגה משחימה מעט, אך האמצע רוטט. באמצע האפייה יש לפתוח את התנור ובעזרת סכין לעבור על שולי העוגה והתבנית על מנת שלא תיכנס פנימה ותקרוס.  העוגה לא תופחת או עולה וזה בסדר.

משאירים את העוגה בתנור עד כשעה לאחר סיום האפייה וכיבוי התנור.

מחלצים את העוגה מהתבנית ומעטרים בכדורי שוקולד- חלקם חצויים וחלקם שלמים.








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה