יום רביעי, 3 ביוני 2015

עוגה מעוגה בניחוח מייפל (:

עוגה מעוגה- כמה פשוט ככה טעים !

תשמעו סיפור קורע לב: את העוגה הזו הכנתי לפני חמישה חודשים. היא נולדה מתוך רצון למחזר אוכל ולא לזרוק. היתה לי עוגת הבית אותה קיבלתי להתנסות, ואיך נאמר במילים עדינות.... לא אהבתי. לא אני ולא בן הזוג. היתה בה מליחות מסויימת ( נישבעת!), אך העוגה עצמה, מרקמה וריחה היו בסדר גמור. כנראה שהתבלבלו בזמן הייצור בין המלח והסוכר....   (:   באותו הזמן גם קיבלתי עוגות אישיות בטעם תפוז, במסגרת המשחק ענק וגמד באחת מהקבוצות בפייסבוק ממישהי שעד היום איני יודעת מי שלחה לי....

החלטתי לעשות מעשה: טחנתי את העוגות והכנתי כמות נכבדת של "קמח עוגות מוכנות". למה הסיפור קורע לב? כי שברתי את הראש מה לעשות עם העוגות. חחחח

נולדה לי עוגה טעימה בטירוף, והכי חשוב- קלה מאוד להכנה  (: אז, אם יש לכם בבית עוגות מוכנות שקניתם ונישארו לכם שאריות או שהשכנה הביאה לכם עוגות "שאתם חייבים לנסות", אבל מה לעשות שלא אהבתם....  תטחנו ותכינו מזה עוגות נהדרות! אל תפחדו לערבב כמה סוגים. אין בזה חוקים.


מה צריך?

** 2 כוסות של עוגות טחונות  ** 2 כוסות קמח רגיל ** 2 כפיות אבקת אפייה ( אפשר לשים 2 כוסות קמח תופח ואז לא צריך את אבקת האפייה) ** 1 כוס סוכר ** 1 כוס חלב ** רבע כוס משקה אגוזי לוז ** שליש כוס סירופ מייפל ** חצי כוס שמן ** 3 ביצים ** שליש עד חצי כוס צימוקים אחרי השרייה במים רותחים

מה עושים?

לא חייבים להוסיף צימוקים, אך הם מוסיפים טעם נהדר. מי שרוצה- יש להשרות את הצימוקים כרבע שעה לפני הכנת העוגה, במים רותחים ולסנן כאשר מתחילים להכין את הבלילה.   בקערה- שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים. מוסיפים את הנוזלים, את הצימוקים ( באם השתמשתם) ואת הביצים שאותן שוברים בקערית ניפרדת וטורפים בקערית.

***  תנור  180 מעלות ( מחומם לפני, זוכרים?) לכ 35-40 דקות. כל אחד ותנורו הוא. מתאים ל 2 תבניות אינגליש קייק. קיסם יוצא יבש.  לאחר שהעוגות מצטננות, לעשות בהן מעט חורים עם קיסם ( לא להשאיר את הקיסם בפנים !!!) , ולשפוך מייפל מעל.  תענוג !



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה