יום שבת, 19 במרץ 2016

עוגת פרג וקפה- לאוהבי הפרג והקפה זו ממש חגיגה

עוגת פרג וקפה טעימה ונימוחה

כן, אני יודעת. לא רבים אוהבים פרג ואני ממש לא מבינה למה. או שכן- אולי כי עד היום אכלתם פרג שטעמו מר? אני קונה את הפרג וטוחנים לי אותו למול עיניי ומיד לאחר מכן אני מקפיאה אותו בבית. כך הוא נשמר ואינו מריר. אתם חייבים לנסות. בטוח שאחרי זה תאהבו את הפרג.

אז שילבתי את הפרג שאני אוהבת עם הקפה ( שאני מכורה לו) ואפיתי עוגה נפלאה שלא תלויה בשום עונה ( לא כוללת פירות או דברים מיוחדים) ונהדרת ליד הקפה בבוקר, כעוגה לחברים בעבודה וסתם ככה, כי מתחשק משהו מתוק.


קבלו עוגה טעימה, עשירה, עסיסית ונימוחה שכולה עם ארומה וטעם של קפה ופרג. 
כהרגלי בקודש- זוהי עוגה קלה להכנה ובכלום זמן עבודה.

חגיגה לאוהבי הפרג והקפה

מה צריך?

2 כוסות קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפייה
1 כוס פרג טחון טרי
1 כוס סוכר לבן
כף וחצי קפה מגורען דק
1/2 כוס שמן
1/2 כוס סילאן ללא סוכר
1 כוס שמנת מתוקה להקצפה 38%
1/2 כוס מים
2 ביצים בטמפ' החדר
2 כפות שומשום

מה עושים?

מנפים את הקמח ואת אבקת האפייה לקערה. מוסיפים את הפרג, את הסוכר ואת הקפה ומערבבים. השמן והסילאן מצטרפים וכן השמנת המתוקה והמים. מערבבים לכדי מסה אחידה ומוסיפים את הביצים. כאשר שמים את העיסה בתבניות, מפזרים מעל את השומשום שמוסיף קראנצ'יות וטעם נוסף לעוגות.

טיפים חשובים:
** הכי חשוב להשתמש בפרג שקונים ונטחן מול עיניכם. בבית מקפיאים אותו- כך הוא נשמר הכי טוב וללא המרירות האופיינית לפרג שקונים באריזות מוכנות בסופר.
** לעוגה הזו לא צריך להשתמש וללכלך כלים רבים: מספיקה קערה אחת, כוס מדידה וחצי כוס מדידה. כדאי לשים את השמן בכוס המדידה ואח"כ את הסילאן ( באותה הכוס) כדי שהסילאן ייצא בקלות ולא יישארו שאריות ממנו.
** את הביצים יש לשבור אחת אחת בכוס חד פעמית על מנת לבדוק שהן בסדר ועל מנת לטרוף אותן בכוס ולהוסיף אותן לתערובת. הביצים צריכות להיות בטמפ' החדר.

תנור מחומם מראש ל 180 מעלות. 2 תבניות אינגליש קייק בינוניות. כ 35 דקות, תלוי בסוג התנור ועוצמתו. קיסם יוצא מעט לח.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה