יום ראשון, 18 בדצמבר 2016

עוגיות קקאו נימוחות מיוחדות

עוגיות קקאו נימוחות ומיוחדות

את המתכון הזה לוקח יותר זמן לכתוב מאשר להכין. באמת.  אתם תתאהבו בעוגיות הללו ( כמו בכל העוגיות שלי בעצם) כי:  א. הן קלות להכנה.  ב. הן טעימות מאוד.  ג. הן נימוחות. ד. טעמן מיוחד.        ה. כאלו עוד לא אכלתם.

השתכנעתם?  אם כן ( וברור שכן)- קדימה לעבודה.


מה צריך?

2 כוסות קמח תירס דק

1/2 כוס קמח לבן

1 כוס סוכר לבן

1 כף אבקת קקאו

1/2 כוס שמן קנולה

1/2 כוס חלב

1 ביצה בטמפ' החדר


מה עושים?

מחממים תנור ל 180 מעלות ( לא טורבו), ומכינים תבנית עם נייר אפייה עליה. מנפים את הקמח ואת אבקת הקקאו לקערה ומוסיפים את הקמח תירס ואת הסוכר. מערבבים ומוסיפים את השמן, את החלב ואת הביצה.  את הביצה שוברים לקערית ניפרדת, בודקים שהיא בסדר ושאין קליפות, טורפים ומוסיפים לבלילה. מאחדים את כל החומרים עד ליצירת עיסה אחידה.

לוקחים כף ולוקחים מהבלילה. שמים על התבנית במרווחים כי העוגיות מתפשטות במהלך האפייה.

יוצאות כ 14 עוגיות. העוגיות מוכנות כאשר הן מתקשות ונותרות מעט רכות באמצע. מכיוון שהן כהות יש להיזהר משהיית יתר בתנור, ולבדוק מידי פעם.  10-15 דקות בתנור- תלוי בסוג התנור ועוצמתו. לשמור בכלי אטום.

----- תכינו כמות כפולה, שימו בשקיות צלופן או בצנצנת יפה ותנו כמתנה.  זה מתוק ונפלא!  -----




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה